marți, 20 aprilie 2010

Schimb ulei cutie de viteze

Se desface busonul de la cutia de viteze , acesta este pozitionat sub masina in partea de jos a cutiei de viteze (daca nu stii care este cutia de viteze ...este chestia aia in care intra planetarele )
Se desface cu cheie imbus si se lasa sa curga uleiul


Se sterge inainte de a monta busonul la loc

Se desface busonul de sus , acesta este pozitionat pe laterala stanga a cutiei de viteze

Se baga 1,5 litri de ulei 75w pentru cutie manuala (pentru ca ea este o cutie manuala , unii au bagat ulei de cutie automata , dar ala este mult mai subtire )


La masina asta este data si bara spate si armatura jos pentru ca s-au efectuat si alte operatiuni , dar se poate schimba uleiul in cutie si fara a da bara jos fara nici o problema

Timp de executie 20 minute

24 de comentarii:

  1. Cum as putea verifica uleiul din cutie? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. p.s. Smart For-Two 2004, benzina, "700cc" cutie Semi-automata"

    RăspundețiȘtergere
  4. salut
    ce marca de ulei recomanda mercedes pentru cutia semiautomata ca nu gasesc pe nici un site nici un blog

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna.
    Lamuritima si pe mine va rog ca nu gasesc nicaieri concret.
    Cat ulei intra in cutia de viteza la un smart fortwo CDI din 2003 ..??? cutia de viteza cred ca este una semiautomata pentru ca are un buton pe maneta (scimbatoru de viteza) care imi permite sa comut pe mod automat s-au manual.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mentionez in plus ca nu intra in viteza doar pentru marsarier, de aici ideea cu uleiul. Aerisire cutie, alte probleme ? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smart-urile forfour si fortwo ( city coupe/cabrio 1998-2006 si forfour 2004-2007) transmisiile sunt de tip AMT ( automatic manual transmision) si uleiul de cutie nu influenteaza functionarea acesteia. Uleiul de transmisie isi pierde din proprietatile de lubrifiere in aprox 5 ani sau 60.000 km daca se foloseste un ulei de calitate . Faptul ca nu intra in R este o problema mecanica sau de automatizare electrica si trebuie facute o serie de verificari pentru identificarea corecta a problemei.

      Ștergere
    2. Cred ca ai probleme cu ambreiajul , nu cu cutia

      Ștergere
  8. Sarut. Am o problema la un smart fortwo. La cutie se aude un vjit cand se reduce viteza.. Care este problema.?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tehnician auto nu clarvazator , sursa zgomotului trebuie identificata fizic ( adica pentru a va da un raspuns concret trebuie sa vad masina )

      Ștergere
  9. Imi poti spune seria completa a uleiului ( marca si model )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrucat nu stiu ce model de smart ai iti recomand sa intri pe: http://www.ravenol.de/en/oil-guide.html

      Ștergere
  10. Imi poti spune seria completa a uleiului ( marca si model )

    RăspundețiȘtergere
  11. pentru smart 800cdi 2004 ravelo recomanda RAVENOL ATF Dexron III H !
    voi ce spuneti ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu intai am incercat sa vad daca pot desface busonul de umplere. Nu am putut, nici cu degripant, nici peste 2 zile, perioada in care am mai dat cu degripant. Am tocit soclul torx al busonului. Asa moare. Doar daca pot sa intorc toata masina sa bag ulei pe la busonul de golire.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut am si eu o problema si sper sa ma poata ajuta cineva, am achizitionat un smart fotwoo motor. 99 benzina semiautomat si de curand mia facut o faza urata.... Cutia ramane in N si refuza sa intre in oricare viteza de asemenea nici nu porneste masina deci nu merge nici pe semiautomat nici automat nici R nimic in bord arata doar N si nu porneste
    Ma poate ajuta cineva multumesc anticipat!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde se afla bușonul de umplere al cutiei de viteze la Smart fortwuo

      Ștergere
  14. Salut am si eu o problema si sper sa ma poata ajuta cineva, am achizitionat un smart fotwoo motor. 99 benzina semiautomat si de curand mia facut o faza urata.... Cutia ramane in N si refuza sa intre in oricare viteza de asemenea nici nu porneste masina deci nu merge nici pe semiautomat nici automat nici R nimic in bord arata doar N si nu porneste
    Ma poate ajuta cineva multumesc anticipat!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna am un smart fotwo si la panta în sus nu merge decupleaza si la fel si pe mers în spate

    RăspundețiȘtergere
  16. Și un prieten de al meu n a putut să bage smart for two ul din 2001 benzină motor 600cm3 ín nici o viteză și i am spus că înainte de a băga într o viteză apasă frâna și v a merge! Așa și a fost! Mulți care n au condus mașini automate nu știu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut. Am și eu o problemă cu un smart fortwo 800 cdi. A apărut la un moment dat martorul motor în bord. Ba se aprindea ba se stingea și nu schimba vitezele la timp . Am făcut un test cu un tester delphi și mi-a dat că e defect senzorul de rotații de la cutia de viteze. Am cumpărat un senzor nou ntk l-am montat și a funcționat foarte bine timp de 5 zile. Acum iar sa aprins martorul motor, iar nu schimbă vitezele la timp. Când am demonstrat senzorul vechi am găsit niște pilitura pe el. Se poate strica senzorul în 5 zile???? Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere